„Az oroszok már a spájzban vannak!”

A könyv már a nyomdában…

Ez még csak egy makett.

Kis magyar snassz és neociki

Rendelés

A kis magyar snassz és neociki mint előadás, az egyre bővülő közönség nagy örömére, különféle összeállításokban szórakoztat immár 30 éve, miközben ízlést, értékrendet és szemléletet formál.

Mint gyűjtemény pedig, ugyancsak hosszú évtizedek munkájával jött létre; ennek gyümölcse ez a könyv. A kötet 412 színes oldalon 854 képpel és a képekhez írt szövegekkel és találó szavakkal mutatja be a címben jelzett témákat az előadásokon megszokott utánozhatatlan stílusban.

Szerző:

Szalai András

Megjelenés éve:

2020

Nyelv:

magyar

ISBN:

978-615-00-9862-3

13.500Ft

Telefonos rendelés: +36 30 9519575

SZALAI ANDRÁS

Szalai András DLA építészmérnök, művészettörténész, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára. Oktatott a MOME (korábban Magyar Iparművészeti Egyetem) és más intézmények különböző képzéseiben, számtalan előadást tartott építészeti, művészettörténeti és egyéb témákban többek között a Ludwig Múzeum, a Mensa HungarIQa, aTrafó, a Puskin és Odeon mozi és a Magyar Nemzeti Galéria rendezvényein/kiállításain.

Fábry Sándor

Szalai tanár urat majd harminc éve ismertem meg. Összehoztak minket, mint rokon lelkeket. Mindketten formakulturálatlanságunk szépségeit szedtük csokorba. Azután mellesleg barátok lettünk. Segített Leányfalusi házamra egy felső szintet gyötörni. Amikor első előadását láttam, azt mondtam, jobb, mint én. Ma talán úgy fogalmaznék, szakszerűbb, pontosabb, felkészültebb és nem kevésbé humoros. Tehát más. Ő a moll én a dúr.

Ma utaztam végig az Üllői úton a Kálvin tértől Pestlőrincig. Szalai András véd-és vádirata mellé kötelező tanulmányi kirándulás. 

Ez a hazánk.

Kieselbach Tamás

Legalább két évtizede követem Szalai András munkásságát, és óriási örömöt jelent számomra, hogy ez a könyv végre megszületett. Izgalmas, pontos, inspiráló, remekül megírt művészettörténeti alapmű, de sokkal több is ennél. Olvasása közben hasonlót éreztem, mint amikor másfél évtizeddel ezelőtt a kezembe vehettem Fábry Sándor Dizájn center című kötetét. Ott a helye mindazoknak a könyvespolcán, akik látni és érteni szeretnék a múltunkat, tudni akarják, honnan indultunk, milyenek vagyunk, és gondolkodnak arról, hová jussunk a jövőben.

Telefonszám

+36 30 951 95 75